Designsamarbete till förmån för WaterAid

INDISKA och INGEGERD RÅMAN i designsamarbete till förmån för WaterAid

INDISKA lanserar på världsvattendagen, den 22 mars, en unik glaskollektion designad av en av våra främsta glasformgivare, Ingegerd Råman. För varje såld del i kollektionen går 20 procent till WaterAid och deras livsviktiga arbete med att skapa tillgång på rent vatten och sanitet.

Glaskollektionen består totalt av 9 delar, alla med en koppling till vatten. Förutom ”Bubblan”, en vattenkaraff och ett tillhörande glas kommer även ”En droppe vatten”, som är just en glasdroppe fylld med vatten.

– Vatten är livsviktigt för allt levande och har alltid varit centralt i min formgivning. Jag är glad att vara en del av detta samarbete, där min vattenkaraff kommer att bidra till WaterAids viktiga arbete, säger Ingegerd Råman.

INDISKA har, genom sin handelsfilosofi och sitt arbete med uppförandekoden hos sina leverantörer, en lång historia av att vara ett engagerat och ansvarstagande företag. Vattenfrågan har de senaste åren fått allt större fokus och företaget är idag engagerat i flera olika projekt som rör förbrukning, användning och rening av vatten och textilindustrins påverkan på miljön. WaterAids arbete med att skapa förutsättningar för tillgång till rent vatten och sanitet är oerhört viktigt och något som INDISKA vill vara med och bidra till. Bristen på rent och säkert vatten för en stor del av världens befolkning är akut. Bidragen från kollektionen kommer att gå till WaterAids organisation i Indien.

– Det medför katastrofala konsekvenser för människor att inte ha tillgång till rent vatten. Genom att köpa dessa vackra glasverk bidrar INDISKAS kunder med att hjälpa fler att få tillgång till dricksvatten och på så sätt öka deras möjlighet till ett bättre liv för sig och sina familjer, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för WaterAid Sverige.

Karaffen och glasen kommer i klarglas samt tre olika nyanser av blått. Glasen går även att köpa separat. Inskriptionen ”Water*Life”, en symbol för vikten av vatten står också med på varje glas, karaff och den ring som droppen står i.

Kollektionen, som lanseras på världsvattendagen den 22 mars, innehåller följande delar: – Bubblan karaff inklusive ett glas, 499 kr – Bubblan glas, 99 kr – En droppe vatten (med tillhörande ask), 199 kr
Läs mer om INDISKAs ansvarstagande, handelsfilosofi och uppförandekod.

För pressrelaterade frågor och mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Henriksson, PR-ansvarig INDISKA, fredrik.henriksson@indiska.se, 08-670 45 69

INDISKA är en svensk familjeägd butikskedja etablerad 1901 som säljer en unik mix av mode och inredning med en egen stil,Bohemian Modern. Allt designat i Stockholm av människor som älskar Indien. INDISKA har idag 88 butiker i Sverige, Norge och Finland.