Ingegerd Råman formger årets rosa band

Ingegerd Råman formger årets rosa band – ord ska leda till eftertanke i kampen mot bröstcancer

Cancerfondens rosa band formges i år av Ingegerd Råman, prisbelönt glasformgivare och krukmakare. Årets rosa band är tryckta med ord som Ingegerd Råman hoppas ska leda till eftertanke och samtal människor emellan. Genom att köpa rosa bandet stödjer män och kvinnor Cancerfondens kamp mot bröstcancer i Rosa Bandet-kampanjen, som pågår under oktober.

a4427c9430a6b343_800x800ar– Ingegerd Råman är en formgivare som har ett spännande och omtyckt formspråk och hon har på ett fint sätt överfört detta till det rosa bandet. Hon har också ett engagemang i frågan som är väldigt påtagligt och det känns därför mycket roligt att kunna presentera Ingegerd som årets designer av rosa bandet. Hennes bidrag och insats är värdefulla för Cancerfonden och den viktiga kampen mot bröstcancer, säger Ursula Tengelin, generalsekreterare på Cancerfonden.

I år är varje rosa band unikt då inget är det andra likt. På dem är ett antal ord tryckta, såsom kärlek, vänskap och empati, och varje rosa band består av olika kombinationer av orden. Ingegerd Råman hoppas att det ska inspirera människor att börja prata med varandra.

– Varje rosa band är en del av ett oändligt långt sidenband där orden löper som en tanke från bärare till bärare. Med stolthet har jag 2008 gestaltat det rosa bandet med förhoppning om att människor börjar samtala med varandra om orden och dess betydelse, säger Ingegerd Råman.

Det rosa bandet är en internationell symbol och säljs till förmån för kampen mot bröstcancer. Cancerfonden har valt att ge bandet en ny form varje år med hjälp av kända svenska formgivare. Tidigare år har bandet designats av Carin Rodebjer och Lars Wallin. Ingegerd Råman är en av svensk formgivnings förgrundsgestalter, med enkelhet som ledord för sin design. Sedan 1999 har hon formgivit serier som Skyline, Slowfox, Pop och Pond för Orrefors Glasbruk.

Rosa bandet kommer att säljas exklusivt under Tjejmilen i Stockholm den 29-31 augusti. Bandet kommer sedan mellan 1 och 31 oktober att kunna köpas på bland annat Apoteket, Lindex, Ica, Scandic och Pressbyrån.

Mer information om bröstcancer och Rosa Bandet-kampanjen finns på cancerfonden.se/rosabandet.

För ytterligare information, kontakta:
Rebecka Blomberg, pressansvarig Cancerfonden. Tfn 08-677 10 38, 0768-14 74 38 eller e-post rebecka.blomberg@cancerfonden.se

http://news.cision.com/se/cancerfonden/r/ingegerd-raman-formger-arets-rosa-band—ord-ska-leda-till-eftertanke-i-kampen-mot-brostcancer,c375570